понеділок, 18 жовтня 2021 13:43

ВООЗ спрогнозувала термін завершення пандемії Сovid-19

ВООЗ спрогнозувала термін завершення пандемії Сovid-19
У 35 з 53 країн, які входять у європейський регіон ВООЗ, спостерігається плато по вакцинації. Фото: pixabay.com

Світ вийде з пандемії коронавірусу вже наступного року.

Про це повідомив директор Європейського регіонального бюро Всесвітньої організації охорони здоров'я Ганс Клюге, передає СТВ.

"Я оптиміст, вважаю, що ми вийдемо з пандемії, але, звісно, коронавірус не закінчиться. Можливо, нам доведеться з ним жити, як із грипом. Є вакцини від грипу. Щороку вони адаптуються під нові штами, а люди вакцинуються - і все нормально. Водночас у 35 з 53 країн, які входять у європейський регіон ВООЗ, спостерігається плато по вакцинації. Нам потрібно виявити, хто серед населення не вакцинується і чому", - сказав Клюге.

Він також закликав інвестувати в охорону здоров'я, щоб пандемія не повторилася. Якщо здоров'я не відіграватиме першочергову роль, то не буде ані економіки, ані безпеки, ані соціального спокою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВООЗ зробила важливу заяву про Covid-смертність у світі

П'ять регіонів України досягли червоного рівня епіднебезпеки за показниками захворюваності на коронавірус. З 18 жовтня в зоні карантину з найсуворішими обмеженнями перебувають Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Одеська й Херсонська області.

Зараз ви читаєте новину «ВООЗ спрогнозувала термін завершення пандемії Сovid-19». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі