неділя, 08 липня 2018 11:07

Винайшли вакцину проти ВІЛ, яка подіяла на людей

Винайшли вакцину проти ВІЛ, яка подіяла на людей
Вакцина проти ВІЛ подіяла на людей Фото: phoneinfo8.info

Вакцина проти ВІЛ подіяла на людей. Про це повідомили в науковому журналі Lancet.

Про це повідомляє BBC.

Вакцина викликала правильну реакцію імунної системи всіх 393 учасників випробувань. У світі з ВІЛ або СНІДом живе приблизно 37 мільйонів осіб. Кожен рік з'являється близько 1,8 мільйона нових випадків.

Вакцину розробила компанія Janssen Pharmaceutical Companies. Цей винахід став справжнім викликом для вчених, оскільки у цього вірусу безліч штамів. Вірус уміє мутувати з метою уникнути атаки імунної системи людини, тому ми не можемо виробити імунітет до нього.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стережіться, ботулізм! Кількість хворих вражає

Нова, так звана мозаїчна вакцина складається з білків різних штамів цього вірусу, тому в ідеалі повинна стати універсальним захистом.

Дослідження було рандомним контрольованим подвійним сліпим тестом із застосуванням плацебо, що вважається стандартним методом в медицині. Вчені перевірили різні варіанти вакцини на здорових учасників від 18 до 50 років, не заражених ВІЛ.

Ішемічна хвороба серця та інсульт є найпоширенішими причинами смерті людей. Про це заявили у Всесвітній організації охорони здоров'я.

Трійку замикає ускладнення перинатального періоду, хронічна обструктивна хвороба легень, діарейні захворювання і ВІЛ / СНІД.

Зараз ви читаєте новину «Винайшли вакцину проти ВІЛ, яка подіяла на людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі