понеділок, 08 квітня 2019 10:17

Вчені виявили ще одну користь кави

Вчені виявили ще одну користь кави
Кавові зерна насичені поліфенолами. Фото:svidok.online

Як впливає кава на деякі захворювання вивчили професіонали з Інституту наукової інформації в галузі кави.

Чашка кави щодня може знизити ризик розвитку хвороб серця і судин - пише MedikForum.

Кавові зерна насичені поліфенолами. Ці речовини також є у вині, какао й інших харчових продуктах, які дуже корисні для серця і судин. Корисні властивості цих продкутів - це антиоксидантна та протизапальна дія. Саме кава здатна значною мірою знизити ризики захворювань серця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 кавових напоїв: користь, шкода та калорійність

На думку вчених, поліфеноли мають властивість змінювати холестеринове поглинання і переробку в організмі жирів. Кава може зменшувати запальні процеси і це робить її ефективним борцем з атеросклерозом.

Експертна група вважає, що якщо помірно споживати каву, можна знизити смертності від захворювань судин і серця. Щоб досягти корисного ефекту, треба випивати в день від трьох до п'яти чашок напою. При такому режимі споживання ризик серцево-судинних хвороб і смертності, яка провокується ними, стає нижчим на 15%. Звичайне вживання напою не призведе до повторного появи судинних і кардіо-захворювань, зате здатне боротися навіть з хворобою Альцгеймера.

Кава стала одним з найголовніших джерел цінних поліфенолів серед всіх інших інгредієнтів, що входять в меню людини. Ці речовини формують особливий смак і аромат напою.

Компанія Poster назвала найпопулярнішу каву в Україні кав'ярень третьої хвилі.Відвідувачі найчастіше обирають у них лате, капучино, еспресо та фільтр-каву відповідно.

Зараз ви читаєте новину «Вчені виявили ще одну користь кави». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі