Німецькі учені з'ясували, який напій допомагає знижувати активність COVID-19. Ним виявився чай на основі шавлії.
Про це пише biorxiv.
Спеціалісти інкубували інфіковані коронавірусом клітини з трав'яними чаями з шавлії та коріандру. Спочатку вони доводили напої до кипіння, а потім настоювали їх протягом 2 годин за температури 60 градусів, аби забезпечити максимальне насичення води трав'яними компонентами.
Під час дослідження було виявлено, що навіть короткочасного вживання напої із шавлії достатньо, аби зашкодити поширенню коронавірусу. При цьому лікувальний ефект досягався не внаслідок загального противірусного ефекту.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому вітамін D важливий для лікування та профілактики Covid-19
Вірусологи припускають, що такий засіб можна застосовувати для профілактики коронавірусної інфекції. Зараз цю інформацію опрацьовують інші спеціалісти.
Кожна людина повинна навчитися оцінювати ризик зараження під час пандемії коронавірусу. Є 4 основних правила, про це розповів лікар-епідеміолог, керівник Національної експертної групи з інфекційного контролю (NEGIC) Андрій Александрін.
Коментарі