четвер, 11 березня 2021 17:49

Вакцинацію препаратом AstraZeneca зупинили ще в 3 країнах

Вакцинацію препаратом AstraZeneca зупинили ще в 3 країнах
Уряди чекають на результати розслідування. Фото: pixabay.com

В Італії, Норвегії та Ісландії припинили вакцинацію проти коронавірусу препаратом AstraZeneca.

Уряди країн ухвалили таке рішення з міркувань обережності через смертельний випадок після щеплення в Данії, повідомляють Норвезький інститут охорони здоров'я та Італійське агентство з ліків.

"Через повідомлення про смертельний випадок в Данії внаслідок утворення тромбу після введення вакцини AstraZeneca Норвегія ухвалила рішення призупинити вакцинацію цим препаратом", - зазначили в інституті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Німеччині виявили нову мутацію Covid-19

За словами директора з інфекційного контролю відомства Норвегії Гейра Бухольма, уряд чекатиме інформації щодо зв'язків між вакциною і цим випадком.

В італійському агентстві повідомили про те, що на всій території країни запроваджується заборона на використання партії препарату AstraZeneca.

Агентство France Info повідомляє, що аналогічне рішення ухвалила влада Ісландії.

Окрім Данії, ще 6 країн зупиняють вакцинацію препаратом AstraZeneca. Про прямий зв'язок між вакциною та утворенням тромбів поки що не стверджують. У Данії зафіксували лише один такий випадок.

Зараз ви читаєте новину «Вакцинацію препаратом AstraZeneca зупинили ще в 3 країнах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі