пʼятниця, 02 жовтня 2020 15:52

В Україні у продаж надійшла перша партія вакцини від грипу

В Україні у продаж надійшла перша партія вакцини від грипу
Чотиривалентна французька вакцина "Ваксігрип Тетра" надійде у продаж орієнтовно через два тижні. Фото: pixabay.com

Перша партія у 30 360 доз тривалентної вакцини від грипу "Джісі Флю" (Південна Корея) пройшла лабораторний контроль та відсьогодні доступна у продажу.

Про це повідомили в Центрі громадського здоров'я.

"Також до України вже завезли 45 тис. доз тривалентної голландської вакцини "Інфлувак". Після лабораторного контролю вона надійде у продаж", — йдеться в повідомленні.

Чотиривалентна французька вакцина "Ваксігрип Тетра" надійде у продаж орієнтовно через два тижні. Тривалентна вакцина призначена для вироблення імунітету від трьох штамів грипу, які циркулюватимуть у Північній півкулі цього епідсезону, чотиривалентна — від чотирьох.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Епідеміологиня розповіла, як відрізнити Covid-19 від грипу

1 жовтня починається епідемічний сезон грипу. Циркулюватимуть по два типи А і В. Три штами – нові для українців. Медики закликають вакцинуватись, аби не допустити сплеску захворюваності та полегшити перебіг недуги. Цьогоріч епідемсезон грипу ускладнюватиме пандемія коронавірусу.

Минулого епідсезону від ускладнень грипу в Україні померла 71 людина, на грип та ГРВІ перехворіли 4,9 млн людей (12,9% населення), 63% з яких — діти віком до 17 років.

Зараз ви читаєте новину «В Україні у продаж надійшла перша партія вакцини від грипу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі