пʼятниця, 05 лютого 2021 10:30

У МОЗ назвали компанію, яка готує документи для реєстрації вакцини в Україні

У МОЗ назвали компанію, яка готує документи для реєстрації вакцини в Україні
Препарати одразу розподілять для вакцинації медичних працівників. Фото: pixabay

Найближчим часом розробник вакцин Pfizer подасть документи на реєстрацію препарату в Україні.

Вакцинуватись українці зможуть добровільно і безкоштовно, сказав заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко.

"Учора відбувся телефонний дзвінок зі штаб-квартирою Pfizer, і ми отримали запевнення, що найближчим часом будуть подані всі документи на реєстрацію вакцини Pfizer в Україні. Наголошую, що вакцина буде використовуватися в Україні тільки тоді, коли вона буде зареєстрована належним чином. Нещодавно народні депутати проголосували, а президент України підписав закон, який дозволяє проводити реєстрацію вакцини проти коронавірусу за спрощеною процедурою", - сказав Ляшко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ляшко назвав недоліки вакцини Pfizer

Він вкотре нагадав, що першу партію, 117 тис. доз, вакцини від глобальної ініціативи COVAX Україна отримає в лютому. Препарати одразу розподілять для вакцинації медичних працівників, а також працівників закладів, що надають медичну допомогу пацієнтам із коронавірусом.

Наприкінці січня затвердили календарний план вакцинації від коронавірусу в Україні на 2021-й. Згідно з ним із лютого по квітень щеплять 367 тис. медиків, які лікують хворих на ковід у стаціонарах, та військових. З квітня по травень - людей віком понад 80 років і працівників первинної ланки медичної допомоги.

Зараз ви читаєте новину «У МОЗ назвали компанію, яка готує документи для реєстрації вакцини в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі