пʼятниця, 23 грудня 2022 19:25

У Китаї ‒ найбільший спалах коронавірусу. Bloomberg назвав статистику

У Китаї ‒ найбільший спалах коронавірусу. Bloomberg назвав статистику
Фото: pixabay.com

У Китаї зафіксували найбільший спалах коронавірусної хвороби COVID-19 з початку пандемії.

Минулого вівторка у країні зареєстрували майже 37 млн нових випадків захворювання за день. Про це повідомило американське видання Bloomberg.

Загалом за перші 20 днів грудня коронавірусом заразилися 248 млн жителів Китаю ‒ близько 18% від усього населення країни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні продовжили карантин

До цього максимум захворювань COVID-19 – 4 млн хворих за одну добу – фіксували у січні.

За офіційними даними, в Китаї вакциновано від коронавірусу понад 90% населення, хоча серед людей похилого віку і в деяких інших групах цей показник приблизно вдвічі нижчий.

Фахівці вважають фактором ризику і те, що у Китаї дозволено щеплення лише китайськими вакцинами.

"Не цілком зрозуміло, як китайський регулятор охорони здоров'я дійшов такої оцінки, оскільки на початку грудня країна закрила свою колись повсюдну мережу кабінок для ПЛР-тестування", – повідомило ЗМІ.

Крім того, наведена у протоколах засідання Нацкомісії оцінка категорично суперечить офіційним даним, згідно з якими 20 грудня зареєстровано лише 3049 нових випадків зараження.

У Китаї прогнозують три хвилі спалахів захворюваності на COVID-19 цієї зими.

Міністерство охорони здоров'я України очікує піку нової хвилі COVID-19 у січні. Зараз для українців доступні для безплатного щеплення три вакцини.

У мобільному додатку "Дія" оновили Covid-сертифікати. Тепер у застосунку можна згенерувати оновлений документ про четверту дозу вакцини.

Зараз ви читаєте новину «У Китаї ‒ найбільший спалах коронавірусу. Bloomberg назвав статистику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі