понеділок, 01 січня 2018 15:01

Уляна Супрун дала поради від похмілля

Уляна Супрун дала поради від похмілля
Як пощбутися похмілля. Фото: Domohazyajki.com

Голова МОЗ Уляна Супрун опублікувала у Facebook поради для тих, хто страждає на похмілля.

У поганому самопочутті винен етанол. Він є основним компонентом алкогольних напоїв. Причиною похмілля є зневоднення організму.

"В першу чергу, для пом'якшення симптомів похмілля необхідно відновити нормальний рівень води в організмі. Найкраще це зробити, випивши велику кількість води в той же день перед сном.

Солодощі допоможуть заспокоїтися і запобігти тремтіння. Однак в деяких випадках, спочатку краще прийняти антациди, препарати, що нейтралізують кислотність шлункового соку. Найвідоміший - харчова сода.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Новий рік зі змінами – чого чекати українцям цього року

Бульйон або рідкий суп з овочами або куркою є чудовим джерелом вітамінів і мінералів, тому ці страви допоможуть швидше відновити баланс корисних і поживних речовин в організмі. Крім того, супи і бульйони легко перетравлюються в шлунку.

Питна вода і тонізуючі напої теж не перевантажують шлунок і допомагають відновити водний баланс в організмі.

Не варто пити алкоголь для полегшення симптомів похмілля - це не допоможе. Прийом дози алкоголю з ранку може просто відсунути прояв симптомів похмілля. Краще взагалі не вживати алкоголь протягом двох наступних діб, незалежно були прояви похмілля чи ні. Організму потрібно час, щоб відновитися", - написала Супрун.

Україна зустріла новий, 2018 рік, який за китайським гороскопом називають роком жовтого собаки. Gazeta.ua пропонує Вам підбірку святкових фото й відео українських співаків, акторів, режисерів і художників.

Зараз ви читаєте новину «Уляна Супрун дала поради від похмілля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі