пʼятниця, 05 листопада 2021 23:30

Україна закупить ліки прямої дії на коронавірус

Україна закупить ліки прямої дії на коронавірус
Ліки прямої дії на Covid-19 з'являться в Україні. Фото: Reuters

Україна закупить нові ліки прямої дії на коронавірус. Цей препарат використовується одразу після появи перших симптомів Covid-19.

Відповідні документи можуть бути підписані у листопаді-грудні. Про це розповів міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко на зустрічі з журналістами 5 листопада, повідомляє ТСН.

"Кошти у нас заготовлені для купівлі. Україна в пріоритетному списку на постачання через те, що спочатку почала працювати з цією компанією. Наразі тривають підписання договорів, фінальна стадія, і тоді відбудеться перерахування коштів", - сказав голова МОЗ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Благали робити щеплення: 10 історій антивакцинаторів, яких забрав Сovid-19

21 вересня в Україну доставили 20 тис. флаконів Бамланівімабу та 40 тис. флаконів Етесевімабу - інноваційних ліків прямої дії на коронавірус.

Ліки доставили за сприяння посольства України в США як гуманітарний вантаж, наданий американською благодійною організацією Direct Relief. Останні домовленості про отримання цієї допомоги узгодили під час візиту президента Володимира Зеленського та міністра охорони здоров'я Віктора Ляшка до США.

Зараз ви читаєте новину «Україна закупить ліки прямої дії на коронавірус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі