понеділок, 02 серпня 2021 17:43

Укол може не спрацювати. Чому після вакцинації треба робити тест

Укол може не спрацювати. Чому після вакцинації треба робити тест
Карантинні обмеження послаблять для вакцинованого населення. Фото: Лілія Мицко

Після вакцинації проти коронавірусу людина має зробити тест на імунітет. Треба перевірити, як організм сприйняв вакцину та чи якісна вона.

Люди, які піклуються про здоров'я, обов'язково мають здати ІФА-тест, розповів лікар-інфекціоніст Ігор Гайдук у коментарі УНН.

"Тест на поствакцинальний імунітет - це впевненість людини, що їй ввели якісну вакцину, що організм відповів адекватним синтезом антитіл, і кількість тих антитіл врятує її від важкої форми Covid-19. Тобто одразу тест дає відповідь на багато запитань: чи не потрібно робити повторну вакцинацію; чи був якісним матеріал; чи не був він протермінований, розморожений, підроблений чи нейтралізований десь на процесі виробництва, транспортування чи введення", - сказав лікар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україну доправлять ще 5 млн доз вакцини проти коронавірусу

Антитіла могли не з'явитися, якщо організм людини був виснаженим на момент щеплення. Якщо не перевірити наявність імунітету, то можна хибно відчувати захищеність від хвороби.

У Києві можуть знову припинити роботу громадського транспорту. Для цього влада міста розробляє алгоритм для отримання спецперепусток. Цьогоріч їх видаватимуть в електронному вигляді.

Зараз ви читаєте новину «Укол може не спрацювати. Чому після вакцинації треба робити тест». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі