пʼятниця, 26 січня 2018 13:21

Вчені довели, що ожиріння стає заразним

Вчені довели, що ожиріння стає заразним
Ожиріння поширюється в суспільстві, як соціальна інфекція. Фото: espreso.tv

Зайва вага може бути "соціальною інфекцією". Про це переконують вчені університету Південної Каліфорнії.

Про це пише New Atlas.

"Соціальне зараження ожирінням означає, що чим більше навколо вас людей з надмірною вагою, тим вище ймовірність, що ви теж розповнієте. Жити в громаді, де ожиріння є поширеним, може зробити сидячий спосіб життя, нездорове харчування та надмірну вагу або ожиріння більш соціально прийнятним", - каже Ашлеша Датар, доктор наук, одна з авторів дослідження.

Дослідження було проведено на прикладі сімей військовослужбовців, які самі не обирають місце проживання. У ньому брало участь понад дві тисячі дітей і дорослих з 38 військових містечок у Сполучених Штатах.

Відсоток дорослих, які страждають від ожиріння, коливався в різних містечках від 21% до 38%. В результаті виявилося, що члени сімей, що отримали спрямування туди, де цей відсоток високий, легше набирають зайву вагу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як часте вживання солодких напоїв впливає на мозок та серце

"Якщо сім'я переїжджає в селище з низьким відсотком ожиріння, такий як Ель-Пасо, штат Колорадо, де він становить 21%, то шанси дітей набрати зайву вагу знижуються на 29%, шанси батьків розтовстіти знижуються на 23%", - говорить Датар.

При цьому дослідники виявили, що фактори наявності доступних спортмайданчиків і тренажерних залів не грають критичної ролі в поясненні отриманих результатів.

Результати вказують на те, що вираз "епідемія ожиріння" слід розуміти більш буквально. Зрозуміло, це не вірус, який передається від людини до людини, але він поширюється в суспільстві як соціальна інфекція.

Чорний перець допомагає схуднути завдяки вмісту речовини піперональ. Вона зменшує негативні ефекти жирної їжі. Про це розповіли індійських вчених з Університету Шрі Венкатесвара. Максимально позитивний ефект спостерігався при використанні дозування в 40 міліграмів на кілограм маси тіла (курс лікування становив 42 дні).

Зараз ви читаєте новину «Вчені довели, що ожиріння стає заразним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі