вівторок, 23 січня 2018 11:10

Як чорний перець допомагає схуднути

Як чорний перець допомагає схуднути
Швидке схуднення: чорний перець знижує вагу і рівень цукру Фото: kulinarika.ru

Чорний перець допомагає схуднути завдяки вмісту речовини піперональ. Вона зменшує негативні ефекти жирної їжі. Про це розповіли індійських вчених з Університету Шрі Венкатесвара.

Вони давали пацюкам піперональ протягом шести тижнів, що дозволило знизити вагу тіло, відсоток жиру і рівень цукру. До кінця експерименту у цих тварин збільшилася м'язова маса тіла, щільність кісткової тканини, концентрація мінеральних речовин в кістках у порівнянні з контрольною групою.

А ще через годину піперональ давав значне зниження рівня цукру.

Максимально позитивний ефект спостерігався при використанні дозування в 40 міліграмів на кілограм маси тіла (курс лікування становив 42 дні).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли, що врятує від голоду краще за перекуси

Паралельно британські фахівці з Імперського коледжу Лондона виділили мутації, які стоять за ожирінням. Вони сфокусувалися на дітях з Пакистану. Тут генетичний компонент пояснював ожиріння в 30% випадків. Отже, мутації виявили в гені ADCY3. Через них у людини відзначаються проблеми в регулюванні апетиту, діабет і навіть порушення нюху.

І ці два дослідження виявилися несподіваним чином пов'язані. Тепер обидві команди вчених сподіваються знайти ліки проти ожиріння

Зараз ви читаєте новину «Як чорний перець допомагає схуднути». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі