вівторок, 24 березня 2020 12:08

Учені з'ясували, скільки коронавірус живе на поверхнях

Учені з'ясували, скільки коронавірус живе на поверхнях
На думку вчених, Covid-19 може вижити до 17 днів. Фото:maximum.fm

Новий вид коронавірусу може жити на поверхнях понад два тижні.

Таку думку висловили вчені, пише видання Daily Mail.

Дослідники заявили, що в каютах на зараженому круїзному судні Diamond Princess знайшли коронавірус, незважаючи на те, що після виходу пасажирів мирнуло понад два тижні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У разі підвищення температури активність коронавірусу різко падає - ЗМІ

На думку вчених, Covid-19 може вижити до 17 днів, як це було на поверхнях лайнера після від'їзду пасажирів, у яких зафіксували захворювання.

Раніше дослідники повідомляли, коронавірус може залишатися на поверхнях – як-от метал, скло або пластик – протягом дев'яти днів.⁠ ⁠Також Covid-19 може залишатися життєздатним у повітрі – до 3 годин, на міді – до 4 годин, на картоні – до 24 годин, а на пластику та нержавній сталі – до 2–3 днів.

5 лютого стався спалах коронавірусу біля берегів Японії на круїзному лайнері Diamond Princess з 3700 людьми з 56 країн. На лайнері перебували 25 громадян України, усі вони є членами екіпажу. Пізніше фахівці виявили на круїзному лайнері 135 осіб, які заразилися новим коронавірусом 2019-nCoV, із них 4 – громадяни України.

Зараз ви читаєте новину «Учені з'ясували, скільки коронавірус живе на поверхнях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі