вівторок, 24 березня 2020 11:18

У разі підвищення температури активність коронавірусу різко падає - ЗМІ

У разі підвищення температури активність коронавірусу різко падає - ЗМІ
Як і будь-які віруси, які викликають ГРВІ, коронавірус гине в організмі за температури вище 37°С. Фото:delo.ua

Найкраще новий китайський коронавірус передається за температури в межах 5-8,7°С.

Якщо температура підвищується, то його активність різко падає, пише "kp.ru" на основі досліджень китайських учених.

Зокрема, за 38°С і вологості 95% COVID-19 повністю втрачає свою активність.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коронавірус шириться: оприлюднили нові дані про кількість інфікованих українців

Водночас за температури 22°С і вологості 40-50% вірус здатний зберігатися на поверхнях до 5 днів. І варто зазначити, що саме такі умови зазвичай переважають у наших помешканнях.

Крім цього, вчені ще раз підкреслили, що неможливо позбутися коронавірусу в лазні. Адже, незалежно від температури там, в організмі здорової людини вона залишається незмінною - 36,5-37°С.

"Якщо ви вже підхопили інфекцію, лазня не допоможе. Але якщо ви здорові - сходити варто. Підвищите імунітет", - написали в повідомленні.

Як і будь-які віруси, що викликають ГРВІ, коронавірус гине в організмі за температури вище 37°С. Тому лікарі не радять збивати її, якщо вона тримається в межах 38-38,5°С - так організм бореться з вірусом.

Щодо збереження COVID-19 на поверхнях - кращим способом захисту буде періодичне протирання їх спиртовмісними антисептиками. Важливо і частіше провітрювати приміщення.

Підрозділ Xiaomi, що спеціалізується на побутовій техніці, показав очищувач повітря Mijia F1. Новинка має низький рівень шуму та фільтрує не тільки пил, але і вірус грипу H1N1.

Зараз ви читаєте новину «У разі підвищення температури активність коронавірусу різко падає - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі