пʼятниця, 14 вересня 2018 10:33

Учені виявили нову властивість кави

Учені виявили нову властивість кави
Кави може знизити ризик передчасної смерті для людей з хронічною хворобою нирок. Фото: 112.ua

Вживання кави може знизити ризик передчасної смерті для людей із хронічною хворобою нирок.

Такий результат отримали португальські вчені після 12 років досліджень. У ньому брали участь майже 5 тис. осіб, які страждали від ниркової недостатності, пише academic.oup.com.

Медики оцінювали щоденний рівень кофеїну що міститься в каві, чаї та інших безалкогольних напоях, а також контролювали стан здоров'я добровольців, реєструючи всі випадки смерті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Симптоми кавоманів: назвали 5 причин відмовитися від кофеїну

За даними вчених, ті, хто отримував 213 г кофеїну на добу, зменшили ризик передчасної смерті на 22% порівняно з тими, хто вживав менш як 28,2 мг кофеїну на добу. Ризик смерті знизився на 26% у тих добровольців, які отримували в середньому 103 мг кофеїну.

Зелена кава швидше допомагає схуднути, ніж чорна. Науковці провели дослідження з 30 добровольцями із зайвою вагою, за якими спостерігали 12 тижнів. Половина вживала звичайну каву, а друга половина – збагачену 200 мг екстракту зелених кавових зерен. В обох групах харчування не змінювалося, як і режим фізичних навантажень.

Зараз ви читаєте новину «Учені виявили нову властивість кави». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі