понеділок, 10 вересня 2018 15:21

Симптоми кавоманів: назвали 5 причин відмовитися від кофеїну

Симптоми кавоманів: назвали 5 причин відмовитися від кофеїну
З кожним роком збільшується кількість людей, які кожного дня вживають каву. Фото: welldone.org.ua

Із кожним роком збільшується кількість людей, які щодня вживають каву. У помірних дозах цей напій приносить чимало користі.

Проте вчені назвали кілька ознак, які вказують, що кофеїну в організмі забагато, пише 24apteka.com.

Проблеми із серцем

Якщо після чергової чашки кави відчуваєте прискорене серцебиття або головну біль, варто значно зменшити кількість напою або зовсім від нього відмовитися.

Мучить спрага

Кава має сечогінний ефект, що може призвести до зневоднення організму та постійної сухості в роті. Щоб позбутися цієї проблеми, пийте більше чистої води і скоротіть кількість чашок кави до 1-2 у день.

Постійне відчуття втоми

Кава допомагає підбадьоритися, але тільки у випадку, якщо вживати її помірно. Якщо випити 4-5 чашок кави, вже через 20 хв. будете відчувати ще більшу втому, ніж раніше та єдине бажання - закрити очі та поспати.

Проблеми з травленням

Кава підсилює вироблення соляної кислоти в шлунку, тому медики не радять пити її вранці до прийому їжі. Вживаючи цей напій на голодний шлунок, ризикуєте заробити печію, гастрит і виразку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Визначили найкращу каву для схуднення

Напади дратівливості

Кофеїн, якщо їм зловживати, провокує посилене вироблення гормонів стресу (кортизолу та адреналіну), що викликає сильну тривогу, дратівливість, спалахи гніву та паніки, а також проблеми зі сном.

Кава чудово бадьорить вранці та налаштовує на робочий лад. Чашка цього гарячого напою підвищує рівень дофаміну в мозку, який надає бадьорості та піднімає настрій. Кавомашина - незамінний атрибут у будинку справжніх кавоманів.

Зараз ви читаєте новину «Симптоми кавоманів: назвали 5 причин відмовитися від кофеїну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі