неділя, 05 вересня 2021 18:47

Учені назвали напій, що покращує розумові здібності

Учені назвали напій, що покращує розумові здібності

Одна чашка чаю в день покращує розумові здібності і продуктивність людини. Цей напій впливає на конвергентне мислення.

Ми використовуємо його для вирішення проблем за допомогою чітко визначених правил і логічних міркувань. Також завдяки чаю мозок людини повільніше втомлюється. Відповідні експерименти провели дослідники Пекінського університету, пише Daily Mail.

"Наші результати показують, що чай може допомогти поліпшити розумову працездатність при виконанні особливо складного завдання", - сказала психологиня Лей Ван.

В експерименті взяли участь 100 осіб. Вони мали вигадати асоціації до слів або розгадати загадки різного рівня складності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому кава може захистити від хвороб серця - несподівані результати досліджень

Однак спочатку кожному випробуваному давали випити чашку води або одну склянку чаю. Напої нагріли до температури близько 42°C. Команда виявила, що любителі чаю впоралися краще із завданням найважчого рівня складності, ніж ті, хто пив воду.

Також учасники, які пили чай, проявляли більшу зацікавленість та наполегливість. Цей феномен учені назвали "ефектом розділення половин".

Режим харчування впливає на тривалість життя людини. Низьковуглеводні дієти з перевагою білків і жирів тваринного походження можуть наблизити час смерті.

Зараз ви читаєте новину «Учені назвали напій, що покращує розумові здібності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі