пʼятниця, 02 липня 2021 23:20

У Вінницькій області пацієнт помер після Covid-щеплення - МОЗ

У Вінницькій області пацієнт помер після Covid-щеплення - МОЗ
У 5 інших осіб, які щепились з одного флакона з померлим, - стан задовільний. Фото: Reuters

У Вінницькій області 2 липня після щеплення від коронавірусу помер 47-річний чоловік. У решти людей, які отримали щеплення з цього флакону вакцини, проблем зі здоров'ям не виявили.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я. За даними МОЗ, щеплення чоловіку зробила мобільна бригада о 13:45. Протягом години після щеплення у нього не зафіксували побічних ефектів

"О 17:00 в пацієнта з'явились скарги на нудоту, втрата свідомості. Була відразу викликана екстрена медична допомога, яка провела реанімаційні заходи. На жаль, о 18:02 медики констатували смерть чоловіка", - розповіли в МОЗ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вакциною Pfizer щепляться всі охочі українці. Назвали терміни

Департамент охорони здоров'я Вінницької області повідомив, що чоловік отримав щеплення вакциною Comirnaty від Pfizer/BioNTech. "У 5 інших осіб, які щепились з одного флакона з померлим, - стан задовільний", - додали в міністерстві.

Як наголосили в МОЗ, випадок смерті зареєстрували як несприятливу подію після імунізації, бо він стався протягом 30 днів після щеплення, і тепер його розслідуватиме Регіональна група оперативного реагування.

У липні Україна очікує на постачання 7,7 млн доз вакцини від коронавірусу. З них препарату Coronavac від китайської компанії Sinovac Biotech Ltd - понад 5,3 млн доз. CoronaVac, зареєстрована МОЗ України 10 березня, пройшла всі етапи клінічних досліджень, які офіційно підтвердили її ефективність і безпечність. Вакцина широко застосовується для захисту населення від пандемії в КНР, Бразилії, Мексиці, Чилі, Туреччині, Індонезії, Таїланді та Малайзії.

Зараз ви читаєте новину «У Вінницькій області пацієнт помер після Covid-щеплення - МОЗ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі