четвер, 21 травня 2020 14:52

У Швеції, яка не вводила жорсткого карантину, найвища смертність від Covid-19

У Швеції, яка не вводила жорсткого карантину, найвища смертність від Covid-19
Швеція - єдина країна в ЄС і одна з небагатьох у світі, яка відмовилася від введення карантинних обмежень для запобігання поширенню коронавірусу. Фото:pixabay

З 13 по 20 травня у Швеції зафіксували найвищий рівень смертності від Covid-19 на душу населення у світі.

В країні 6,08 загиблих на мільйон жителів, що вище за Велику Британію, США та Італію, повідомляє британське видання The Telegraph.

"Зараз Швеція наздогнала Велику Британію, Італію та Бельгію за найвищим рівнем смертності від коронавірусу на душу населення, відмовившись від суворої ізоляції. Згідно з даними, зібраними на сайті Our World in Data, у Швеції зафіксовано 6,08 смертельних випадків на мільйон жителів у період між 13 та 20 травня", - йдеться у публікації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Covid-19 передається від тварини до людини. Зафіксували перший випадок

Велика Британія, Бельгія та США мають показники 5,57, 4,28 і 4,11. Однак, у Швеції лише за останній тиждень спостерігається найвищий рівень смертності на душу населення, а ось Бельгія, Іспанія, Італія, Велика Британія та Франція за цим показником посідають перші місця за весь час пандемії.

Представники шведської влади вважають, що підхід до таких обчислень є хибним. Державний епідеміолог Андерс Тегнелл заперечує наведені дані, стверджуючи, що вони "вводять в оману, зосереджуючись на кількості загиблих упродовж одного тижня".

Швеція - єдина країна в ЄС і одна з небагатьох у світі, яка відмовилася від введення карантинних обмежень для запобігання поширенню коронавірусу.

За даними Worldometer, загальна кількість підтверджених випадків Covid-19 у світі становить 5 105 902, з них 330 003 летальні, одужали 2 035 445 осіб.

Упродовж минулої доби в країні виявили 476 нових випадків зараження коронавірусною інфекцією. Отже, станом на ранок 21 травня в Україні зареєстровано 19 706 хворих на Covid-19. Із них 579 летальних, 6227 пацієнтів одужали.

Зараз ви читаєте новину «У Швеції, яка не вводила жорсткого карантину, найвища смертність від Covid-19». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі