понеділок, 14 листопада 2016 12:47

У сніжну погоду ноги натирають коньяком

У сніжну погоду ноги натирають коньяком
Фото: mirotnoshenij.ru

Прогулянка сніговими заметами може принести застуду. Мокрі ноги - найчастіша причина захворювання. Розповідає Gazeta.ua терапевт з Харкова Олександр Рильцов.

"У сніжну погоду варто тримати ноги в сухості. Бо якщо промочити - може бути застуда. Є люди, які мають добру стійкість до прохолоди - для них вологі капці - не біда. Проте, якщо ваш організм не загартований - подбайте про змінне взуття на роботі та шукайте водонепроникні чоботи", - каже лікар.

Якщо взуття не витримало випробування на вогкість, а ноги замочилися, можна прямо на вулиці замінити мокрі носки на поліетиленові пакети та зверху одягнути взуття, а у приміщенні - натерти ноги коньяком, або іншим міцним спиртовим розчином. Коли заходите у приміщення - натріть ступні натуральною шерстю до почервоніння, можна використати для натирання гірчицю чи спеціальну мазь. Вдома мокрі ноги попарте у солоній воді. Випийте гарячого курячого бульйону, какао чи велику кружку чаю. Відмовтесь на день від дієт, та влаштуйте обід з м'ясом, приправленим гострими спеціями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кожен медичний працівник має бути щепленим від грипу - Супрун

Небезпечно у мокру погоду перебувати у натовпах. Бо люди, які ховаються від холоду, можуть переносити віруси.

"У дощ, сніг часто можна побачити скупчення людей. На зупинках, в магазинах. Так у натовпі підхоплюють распіраторні інфекції. Тому краще у сніжну погоду виходити у парки, гуляти пішки та отримувати позитивні емоції від природи", - говорить Рильцов.

Зараз ви читаєте новину «У сніжну погоду ноги натирають коньяком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі