вівторок, 13 лютого 2018 15:50

У МОЗ зробили прогноз щодо кору

У МОЗ зробили прогноз щодо кору
Захворюваність на кір в Україні йде на спад. Фото: vilne.info

З початку року по 11 лютого на кір захворіло 4 298 людей, 5 померло від ускладнень.

Про це повідомляють "Українські Новини".

"З початку року ми зареєстрували вже 4 298 випадків хвороби. Серед них 1 400 дорослих і 2 875 дітей. За цей період було госпіталізовано майже 2 800 осіб. Підтвердився ще один летальний результат. Померла дитина в Закарпатській області, яка була не вакцинована", - каже Віктор Ляшко, заступник генерального директора Центру громадського здоров'я МОЗ.

За минулий тиждень (6-12 лютого) на кір захворіло 798 осіб, з яких 287 дорослих і 511 дітей. Найбільше випадків зафіксовано в Івано-Франківській області. З початку року там захворіло майже тисяча людей. На другому місці Одеська область, на третьому - Закарпатська.

Найменша кількість хворих зареєстрована в Чернігівській, Сумській, Луганській та Рівненській областях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки захворіли на кір з початку лютого в Києві

Захворюваність на кір в Україні йде на спад. За період з 5 по 11 лютого захворюваність знизилася на 14%. За оцінкою Центру громадського здоров'я до 1 червня показник захворюваності скоротиться до нуля.

ЮНІСЕФ придбав для України від 1 097 600 додаткових доз вакцини проти кору завдяки підтвердженій міжнародній експертизі в сфері закупівель.

220 тис. доз вакцини від кору, паротиту, краснухи (КПК) прибудуть в Україну наприкінці лютого 2018 року. Бельгійську вакцину виробництва Глаксо Сміт Кляйн на замовлення МОЗ доставить Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) в Україні, після чого вакцини одразу будуть передані в регіони. Нова партія вакцини від кору була закуплена ЮНІСЕФ на замовлення Міністерства охорони здоров'я у рамках підтримки державної програми імунізації.

Зараз ви читаєте новину «У МОЗ зробили прогноз щодо кору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі