понеділок, 19 жовтня 2020 13:55

У МОЗ спрогнозували, коли українцям чекати піку епідемії

У МОЗ спрогнозували, коли українцям чекати піку епідемії
Найбільше хворих буде наприкінці листопада. Фото: pixabay

В кінці листопада в Україні очікують пік епідемії вірусних захворювань.

Тоді буде захворюваність як на грип, так і на нову коронавірусну інфекцію, заявив в.о. директора Центру громадського здоров'я Ігор Кузин.

За його словами, у грудні-січні захворюваність піде на спад.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дослідники заявили про новий симптом коронавірусу

"Ми розраховуємо, що пік епідемії буде в кінці листопада тому, що зазвичай це піковий період для усіх вірусних інфекцій. Якщо говорити як про ГРВІ, так і про нову коронавірусну інфекцію, пік хвилі найчастіше відбувається наприкінці листопада і після цього йде на спад упродовж грудня, січня... Ми розраховуємо на те, що піковий рівень захворюваності в нас буде наприкінці листопада", - зазначив представник МОЗ.

В Україні за останню добу виявили 4766 нових випадків зараження коронавірусною інфекцією. Загалом, станом на ранок 19 жовтня, маємо 303 638 лабораторно підтверджених випадків Covid-19. Із них 5673 - летальні. 66 пацієнтів померли за останню добу.Подолали хворобу 126 489 пацієнтів, із них за останню добу - 1112, повідомляє МОЗ.

Зараз ви читаєте новину «У МОЗ спрогнозували, коли українцям чекати піку епідемії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі