понеділок, 15 січня 2018 13:04

У КМДА розповіли, чи запровадять карантин через кір

У КМДА розповіли, чи запровадять карантин через кір
У школах і дитячих садках впроваджуються протиепідемічні заходи. Фото:Status Quo

У Київській міській державній адміністрації (КМДА) заявляють, що немає підстав для запровадження карантину в навчальних закладах.

"Загалом, у навчальних закладах карантину немає. У нас тільки два заклади, де був спалах (кору) - три випадки. Йдеться тільки про обмеження, а не про карантин", - сказала директор Департаменту охорони здоров'я Валентина Гінзбур на брифінгу в понеділок, 15 січня, передає "РБК-Україна".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спалах кору: Супрун розповіла, що робити після контакту з хворим

Зі свого боку, начальник Головного управління Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів в місті Київ Олег Рубан додав, що в навчальних закладах впроваджуються "тільки посилені, профілактичні, протиепідемічні заходи".

"У нас таких 52 колективи - 32 школи і гімназії та 19 дитячих садків", - зазначив він.

В.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун заявила, що епідемії кору в Україні немає, але батьки повинні вакцинувати своїх дітей. За 2017 рік в Україні зафіксували 4 782 випадки захворювання на кір, станом на 11 січня 2018 року у Києві на кір захворіли 66 людей, з них 54 – діти.

Зараз ви читаєте новину «У КМДА розповіли, чи запровадять карантин через кір». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі