вівторок, 09 січня 2024 10:16

У Києві реєструють летальні випадки Covid-19

У Києві реєструють летальні випадки Covid-19
У Києві реєструють спалах коронавірусу. Фото: pixabay.com

У Києві за перший тиждень 2024 року зареєстрували понад 10 тис. нових випадків захворювання на грип і Covid-19.

Влада Києва закликає людей дотримуватися рекомендацій МОЗ та ВООЗ, заявив начальник КМВА Сергій Попко.

"Київська військова адміністрація закликає киян дотримуватися маскового режиму та вакцинуватися. 50% інфікованих - це діти. Унаслідок хвороби в лікарнях померли 10 дорослих", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Covid-19 у столиці: киянам радять знову носити маски

У пунктах щеплень зараз використовують вакцини Janssen виробника Johnson&Johnson та Comirnaty від Pfizer. Також доступна Covid-вакцина Comirnaty для дітей від 5 років.

"Найголовнішим захистом проти коронавірусу є курс із трьох щеплень. У 2024 щеплення проти коронавірусу залишаються безоплатними для кожного українця. Вакцинуватися можна через запис у свого сімейного лікаря або в пункті щеплень у медзакладах. Інформацію про найближчі пункти вакцинації, їхні адреси та графік роботи можна знайти на сайті МОЗ (або зателефонувавши до контакт-центру за номером 0 800 602019", - наголосив Попко.

Упродовж грудня в Україні близько 4 тис. Covid-пацієнтів опиняються в лікарні щотижня.

Від початку епідемічного сезону на респіраторні хвороби сумарно захворіло вже 1,3 млн українців. Пік захворюваності триватиме до січня 2024 року, а потім поступово загасатиме.

Зараз територією України циркулює 17 штамів вірусу SARS-CoV-2 – різні субваріанти штаму "Омікрон".

Зараз ви читаєте новину «У Києві реєструють летальні випадки Covid-19». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі