понеділок, 18 січня 2016 12:58

У холодну погоду збільшується кількість випадків інсульту, - вчені

У холодну погоду збільшується кількість випадків інсульту, - вчені
Фото: zdorovia.com.ua

Інсульт розвивається внаслідок гострого порушення кровообігу в головному мозку, в результаті чого тканина мозку пошкоджується, і його робота порушується.

Через холодну погоду ризик інсульту може збільшитися на 30% через формуванням тромбів в артеріях через різке зниження температури. Вчені з Jena University Hospital в німецькій Тюрінгії з'ясували, що з похолоданням на кожні 2,9С протягом 24 годин кількість інсультів серед населення збільшується на 11%.

А ось у людей з підвищеним артеріальним тиском або курців і люди з зайвою вагою, що вже і без того входять до групи ризику, збільшення ризику інсульту складає цілих 30%. Взимку часто є різкі стрибки температур - від потепління до відчутного похолодання протягом одного-двох днів.

Лікарі довго підозрювали, що холодна погода призводить до сплеску інфарктів та інсультів. Проте останнє дослідження, опубліковане журналом European Journal of Epidemiology, стало першим, яке показало, що навіть незначні перепади температури в два-три градуси вже приводять до помітного збільшення числа госпіталізацій.

Ці висновки були зроблені на основі вивчення 1700 пацієнтів, що потрапили в лікарні з інсультами в період з 2003 по 2010 роки. Вчені ретельно досліджували зміни погоди, які відбувалися протягом трьох днів перед розвитком симптомів інсульту і госпіталізацією. Вивчалися також вологість і атмосферний тиск.

Зараз ви читаєте новину «У холодну погоду збільшується кількість випадків інсульту, - вчені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі