субота, 30 жовтня 2021 02:52

У Covid-19 з'явився новий симптом - лікар

У Covid-19 з'явився новий симптом - лікар
До основних симптомів коронавірусу додалася нудота. Фото: pixabay.com

Багато хворих на коронавірус почали скаржитися на сильну нудоту. Через це їм важко їсти й пити.

Про це повідомив завідувач кафедри анестезіології та інтенсивної терапії Національного медичного університету ім. Олександра Богомольця Сергій Дубров.

"Це дуже погано, оскільки для зменшення інтоксикаційного синдрому потрібно вживати багато рідини", - зазначив Дубров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія запустила кампанію проти вакцинації для зростання смертності в Україні - РНБО

При цьому, стверджує медик, більшість основних симптомів коронавірусу майже не змінилися - це кашель, підвищена температура, м'язовий біль, ускладнене дихання, втома.

"Під час останньої хвилі менша кількість хворих втрачають відчуття нюху та смаку, ніж було попередньо. Збільшилася кількість людей з розладом шлунково-кишкового тракту. Як правило, такий симптом частіше зустрічається в дітей", - наголосив Дубров.

Додав, що через штам Delta стан пацієнтів може дуже різко погіршитися, і за декілька днів із відносно стабільного перейти в критичний.

У реанімаційних відділеннях українських лікарень немає хворих на коронавірус, які вакциновані від недуги. Серед пацієнтів Covid-госпіталів нещеплених - 97%, заявив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

Вакцинація - це єдиний ефективний спосіб захистити себе від коронавірусної хвороби, наголошують в МОЗ.

Зараз ви читаєте новину «У Covid-19 з'явився новий симптом - лікар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі