четвер, 16 квітня 2020 10:07

У Бразилії негайно припинили випробування препарату проти Covid-19

У Бразилії негайно припинили випробування препарату проти Covid-19
У ході випробувань препарату померли 11 пацієнтів. Фото: zn.ua

У Бразилії припинили випробування протималярійного препарату хлорохіна, який використовують для лікування заражених коронавірусом. У ході експериментів померли 11 пацієнтів.

У випробуванні брав участь 81 пацієнт. Їх поділили на дві групи: перша мала отримувати дозу в 600 мг хлорохіну двічі на день протягом 10 діб, друга - по 450 мг двічі першого дня, а потім по одному разу протягом 5 днів, повідомляє The New York Times із посиланням на дослідників.

Пацієнтам у дослідженні також давали антибіотик азитроміцин, який також дає навантаження на серце.

За 3 дні дослідники почали помічати серцеві аритмії в пацієнтів, які приймають більш високу дозу. До 6-го дня лікування померли 11 пацієнтів. Учені вирішили припинити експеримент негайно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США за добу встановили антирекорд за кількістю смертей від Covid-19

Попередні результати дослідження показали, що приймання великих доз хлорохіна протягом 10 днів не можна рекомендувати для лікування Covid-19 через ризик порушень нормального ритму серця. Водночас не можна зробити висновок, наскільки ефективний хлорохін, адже було мало учасників експерименту, яким давали малі дози препарату.

Комісія з охорони здоров'я провінції Гуандун в Китаї спочатку рекомендувала лікувати хворих з коронавірусом, даючи по 500 мг хлорохіну двічі на день протягом 10 діб. Та, за словами одного з авторів бразильського дослідження доктора Маркуса Ласерда, доза, яку використовують китайці, дуже токсична й убиває більшість пацієнтів. Це показало поточне дослідження.

Президент США Дональд Трамп рекламував хлорохін і близькоспоріднений гідроксихлорохін як потенційні засоби проти Covid-19.

Станом на ранок 16 квітня, від Covid-19 у світі померли 136 938 людей. Найбільше у світі смертей зафіксовано в США - 30 844 особи, Італії - 21 645, в Іспанії - 18 812 і Франції - 17 167 та у Великій Британії - 12 868.

Зараз ви читаєте новину «У Бразилії негайно припинили випробування препарату проти Covid-19». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі