пʼятниця, 27 січня 2017 17:14

Суші можуть переносити небезпечних для людей паразитів

Суші можуть переносити небезпечних для людей паразитів
Фото: allaboutnigiri.com

Разом з сирою рибою, яку люди вживають у суші, можна підхопити небезпечних паразитів.

Про це пише zdrowie.com.pl.

Чимало живих організмів хворіють на паразитів, і риби також. Особливо небезпечне їхнє м'ясо, якщо під час зберігання допускають помилок. Так само ризик зростає, якщо рибу не заморожують перед тим, як розміщують у сушах. Бо усі шкідники гинуть при низьких температурах. Однак не всі сучасні домашні холодильники гарантують необхідний рівень замороження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яка річкова риба небезпечна для життя

У випадку найменших неприємностей в районі шлунку після вживання суші необхідно іти до лікаря. Так само риби можуть переносити небезпечні для людей віруси. Серед них запалення печінки типу А. М'ясо риби може бути інфікованим як у водоймі, так і під час зберігання. Також у ньому може міститися невелика кількість ртуті, яка не слугує на користь людини.

Щоб не зіпсувати здоров'я під час вживання суші, необхідно купувати їх виключно у перевірених місцях. Також корисним буде додавання до суші соусу васабі. Він не тільки смачний та гострий, а і має дію, яка знищує бактерії.

Зараз ви читаєте новину «Суші можуть переносити небезпечних для людей паразитів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі