понеділок, 03 червня 2019 15:04

Супрун заговорила про секс

Супрун заговорила про секс
Уляна Супрун. Фото: АСПІ

В.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун розповіла про необхідність сексуальної освіти серед дітей і підлітків. Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

"Ви говорили зі своєю дитиною-підлітком про секс? А про хвороби, які передаються статевим шляхом? А про засоби контрацепції? Якщо ні - даремно. Репродуктивне здоров'я дуже важливе, і краще, якщо дитина якомога раніше отримає всю необхідну інформацію від батьків, лікарів, вчителів, компетентних експертів. А не на сумнівних сайтах або методом проб і помилок. Саме для цього і необхідна сексуальна освіта", - написала Супрун.

Сексуальна освіта - це, перш за все, про виховання відповідального ставлення і своє репродуктивне здоров'я. За визначенням ЮНЕСКО, мета такої освіти - забезпечити підлітків науковою та об'єктивною інформацією, яка дозволить обдумано приймати рішення і знизити ризики, пов'язані зі статевим життям, - зазначила глава МОЗ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як підготуватися до вагітності - поради Уляни Супрун

Відзначається, що 2016-го в Україні було зроблено 56 абортів жінкам до 14 років і 875 - у віці 15-17 років.

В.о. голови МОЗ наголосила, що сексуальна необізнаність становить серйозну загрозу здоров'ю, а агресивна пропаганда культу сексу в медіа та кінематографі призводить до занадто ранніх сексуальних "дебютів", більшої кількості абортів, сексуального насильства і поширення захворювань.

Глава МОЗ зазначила, що сьогодні сексуальна освіта в Україні тільки формується, але вже існують курси, якими можуть скористатися батьки, вчителі, лікарі та, власне, підлітки.

"Табу на теми репродуктивного здоров'я - це абсурдний спадок радянських часів. Пам'ятайте, коли йдеться про здоров'я, не може бути "незручних тем". Адже це саме той випадок, коли від знань залежить здоров'я", - додала Супрун.

"Рік буде перехідний і, зрозуміло, трохи шоковий, бо буде багато турбулентності, нерозуміння того, що відбувається. Але не буде такого, що всіх звільняють і всі лікарні зачиняються. Ми поступово організуємо процес так, щоб ті лікарні, які надають найбільше допомоги, отримали найбільшу інвестицію", - заявила в.о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун.

Зараз ви читаєте новину «Супрун заговорила про секс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі