неділя, 21 квітня 2019 20:53

Супрун порадила, як відновити нервові клітини

Супрун порадила, як відновити нервові клітини
Нові нейрони народжуються, але з різною інтенсивністю. Фото: Variat

Виконувач обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун зруйнувала поширений міф про те, що нервові клітини не відновлюються.

Експерт наголосила, що насправді нові нейрони народжуються, але з різною інтенсивністю. Про це Супрун написала на своїй сторінці в Facebook.

"У людей процес утворення нових нейронів найінтенсивніший у дитинстві. При цьому нейрони гинуть насамперед не через стрес, а через неправильне харчування, алкоголь, вихлопні гази, нестачу руху і навіть навчання та спілкування", - розповіла медик.

Супрун зазначила, стрес не вбиває нейрони, але може тимчасово скоротити об'єм мозку.

"Реакція на стрес допомагає нам переживати важкі часи, пристосовуватися, мобілізуватися і швидко вчитися, а не вбиває", - наголосила вона.

Супрун також розповіла про дослідження мізків людей, що заповіли свої тіла після смерті дослідницьким центрам. Досліди показали, що після 80 років в людей, які курили та померли від раку, в гіпокампі не припиняли утворюватися нові нейрони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скандальна Захарова осоромилася, критикуючи Супрун

Щоб стимулювати утворення нових нейронів і підтримувати здорову роботу мозку, Супрун порадила займатися спортом, правильно харчуватися і жити активним соціальним життям.

Неправильне харчування є причиною кожної п'ятої смерті в світі. Щоденний раціон може бути шкідливішим за куріння і вбивати людину. Вчені переконують, що неправильне харчування, завдає шкоди серцю і викликає рак.

Зараз ви читаєте новину «Супрун порадила, як відновити нервові клітини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі