неділя, 22 січня 2017 17:23

Стать майбутньої дитини можна визначити за кров'яним тиском

Стать майбутньої дитини можна визначити за кров'яним тиском

Науковці змогли визначити фактор, який є майже вирішальним у визначенні статі дитини ще до вагітності жінки.

Цим фактором виявилося кров'яний тиск у жінок ще до вагітності. Раніше цей показник медики взагалі не враховували, проте нові дослідження змусили звернути на цей фактор пильну увагу.

У дослідження взяли участь більше тисячі китаянок. Жінки, які приймали участь в дослідженні, народили в результаті 739 хлопчиків і 672 дівчинки.

Вчені відразу врахували такі чинники як вік жінок, наявність шкідливих звичок, індекс маси тіла, параметри фігури, рівень холестерину і глюкози.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Первісток у родині хворіє частіше - вчені

Після цього залишився тільки один фактор – кров'яний тиск. Як показало дослідження, жінки, чий кров'яний тиск до вагітності становив 106 міліметрів ртутного стовпчика, народили хлопчиків, а з показником 103 міліметри – дівчаток.

Як каже керівник цього дослідження доктор Раві Ретнакаран, зараз потрібно більше уваги приділяти кров'яному тиску жінок до вагітності. Цей фактор не може вважатися головним у визначенні статі дитини, проте він грає не останню роль.

Зараз ви читаєте новину «Стать майбутньої дитини можна визначити за кров'яним тиском». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі