середа, 01 вересня 2021 16:27

США нададуть Україні унікальні ліки від коронавірусу

США нададуть Україні унікальні ліки від коронавірусу
Вартість препаратів становить близько $20 млн. Фото: pixabay.com

Сполучені Штати Америки нададуть Україні інноваційні лікарські препарати проти коронавірусу. Допомогу призначили в рамках партнерства з американським урядом.

Доправлять ліки найближчим часом. Гуманітарну допомогу розвезуть у регіони за участі благодійних фондів, повідомили в пресслужбі Міністерства охорони здоров'я.

Вартість препаратів оцінюють у майже $20 млн. Досягти домовленостей вдалося під час візиту президента України Володимира Зеленського в США.

"Уряд США й компанія-виробник як гуманітарну допомогу надасть нам інноваційні ліки проти Covid-19. Вони зареєстровані FDA й рекомендовані для пацієнтів із легким і середнім ступенем тяжкості перебігу, особливо за наявності ризику переходу у важку форму", - сказав очільник МОЗ Віктор Ляшко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не Delta: науковці вивчають новий штам Covіd-19

Україна отримає 20 тис. флаконів Bamlanivimab і 40 тис. флаконів Etesevimab. Препарати готові до відправлення в Україну, їх транспортують до аеропорту.

"Діють вони безпосередньо на вірус - препарати зв'язуються зі спайковими білками вірусу, запобігаючи проникненню в клітину й подальшому розмноженню. Прискорюють одужання від коронавірусу й запобігають ускладненням", - зазначив міністр.

Всесвітня організація охорони здоров'я тестує три медичні препарати проти коронавірусу. Ліки можуть значно знизити ризик смертності від хвороби. Їх також використовують для лікування інших захворювань, зокрема раку та імунної системи.

Зараз ви читаєте новину «США нададуть Україні унікальні ліки від коронавірусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі