Ризик померти від хвороб серця знижують омега-3 жирні кислоти. Багато цих речовин міститься у морській рибі, зокрема в оселедці, сардині, скумбрії та лососі.
Щоб отримати необхідну дозу омега-3, їсти таку рибу треба двічі на тиждень. Про це зазначає Міністерство охорони здоров'я України на офіційній сторінці у Facebook.
Цінним джерелом омега-3 є також морські водорості, лляна олія та насіння льону. Останнє можна споживати в меленому вигляді.
"Не поспішайте купувати добавки з омега-3. У них вміст корисних речовин нижчий, ніж у самій рибі. Якість добавок із риб'ячим жиром сильно варіює, також жири можуть окислюватися й псуватися з часом", — попереджають у МОЗ.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 7 симптомів того, що в раціоні не вистачає жирів
Омега-3 — це ненасичені воднем жирні кислоти. Вони необхідні для нормальної роботи нервової й серцево-судинної систем, здоров'я та розвитку мозку. Здатні зменшувати запалення, регулювати імунітет, впливати на якість сперми.
Коментарі