вівторок, 27 грудня 2016 15:40

Що робити при перших проявах грипу

Що робити при перших проявах грипу
Фото: uezd.com.ua

В Україні з жовтня по травень триває сезон захворюваності на грип. Цього року ситуація ускладнилася тим, що з'явився його новий тип "Гонконг". Імунітету до нього в українців поки немає. Вакцинам люди не довіряють, а лікуються частіше народними засобами. Про те, як правильно діяти при перших проявах хвороби розповів харківський терапевт Олександр Рильцов.

"Грип це та ж сама застуда, але викликана вірусом грипу. Він виникає не від переохолодження, а від вірусної інфекції. Противірусних ліків, які б його вилікували немає. Щоб хворий не приймав, грип швидше не пройде, просто прояви його буду легшими", - каже лікар.

З грипом треба сидіти вдома, а не заражати інших. Хворий від цього тільки ускладнить своє становище. Коли організм ослаб, навіть трохи прохолодне повітря зіграє не на його користь.

Що робити при перших проявах грипу:

1. Можна не збивати температуру до позначки 39 градусів. Організм до цього часу сам бореться з вірусом. Якщо дитині важко вже й із 38 градусами, щоб вона не страждала краще дати жарознижуючий сироп.

2. Забитий ніс треба промивати судинозвужуючими краплями

3. Якщо в горлі густе мокротиння, варто випити відкаркуючі засоби. Це збільшить вироблення мокротиння і кашель буде не нав'язливим.

4. Вірусні інфекції не лікуються антибіотиками. Антибіотики тільки збільшують ризик ускладнень.

5. Щоб не застудитися треба уникати скупчення людей. Якщо це важко зробити, то хоча б часто мити руки з милом. Вірус на них живе добу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Небезпечний грип одразу починається із температури 39 - інфекціоніст

"Найбільший ризик зараження при контакті з хворим виникає в закритому приміщенні. Надворі дуже важко заразитися. Кашляюча людина на вулиці не заразить на відміну від трамвая чи ліфта", - каже лікар

Зараз ви читаєте новину «Що робити при перших проявах грипу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі