середа, 21 листопада 2018 11:14

Смертельна інфекція в Україні знову набирає обертів: названо кількість захворілих

Смертельна інфекція в Україні знову набирає обертів: названо кількість захворілих
Відсутність щеплення робить людину абсолютно беззахисною проти кору. ФОТО: bbc.com

За період з 12 по 18 листопада на кір в Україні захворіли 1 855 людей. З них 1 307 дітей і 548 дорослих. Це на 10% більше ніж попереднього тижня.

"Єдиний спосіб зупинити спалах кору — вакцинація. В усіх областях України достатньо вакцин для планової та посиленої імунізації. Станом на 16 листопада 2018 року в Україні наявні 562 тисячі доз вакцин проти кору, паротиту і краснухи. Усі вакцини якісні й ефективні, вони доставлені Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ)", — зазначено на офіційному сайті Центру громадського здоров'я МОЗ України.

Вакцинувати дітей слід відповідно до термінів Календаря профілактичних щеплень. Якщо дату планової вакцинації було пропущено, важливо якомога швидше виправити ситуацію. Це подіє навіть за наявності спалаху захворюваності на кір в регіоні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До Польщі не впускатимуть без щеплень

Для дітей віком до 18 років вакцинація є безкоштовною. Це стосується як планового щеплення, так і надолуження пропущеного. Безкоштовно вакцинуватися можуть також дорослі із груп ризику: військові, учасники ОСС, студенти, медики й працівники закладів освіти.

"Імунізація є питанням національної безпеки, оскільки здоров'я українців – усіх разом і кожного зокрема – залежить від рівня щеплень у країні. Для формування колективного імунітету необхідно, щоби рівень вакцинації досягав 95–98%", — наголошують у Центрі громадського здоров'я МОЗ України.

Від початку 2018 року на кір захворіло майже 40 тисяч українців. Серед них 15 151 дорослих й 24 801 дітей. Від ускладнень кору померло 15 людей. З них 4 дорослих й 11 дітей. Найбільший приріст захворюваності на кір зафіксовано в областях, де рівень проведення планової вакцинації найменший. Це Львівська, Івано-Франківська, Закарпатська, Одеська й Тернопільська. Високий рівень захворюваності спостерігається також у Києві.

Зараз ви читаєте новину «Смертельна інфекція в Україні знову набирає обертів: названо кількість захворілих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі