вівторок, 28 серпня 2018 17:19

Слони почнуть лікувати рак у людей

Слони почнуть лікувати рак у людей
Лікувати рак допоможуть слони Фото: 5.ua

Слони допоможуть людям перемогти рак. У них рідкісний ген під назвою LIF6, який вважали вимерлим. Він знищує ракові мутації клітин.

Про це пише Країна здоров'я.

Фахівці сподіваються, що препарати, що імітують ефект гена LIF6, можуть призвести до появи революційних методів лікування хворих на рак людей.

"Слони страждають від раку набагато рідше, ніж варто було б очікувати, виходячи з їхнього розміру, тому ми хотіли зрозуміти генетичну основу цієї протиракової резистентності", - розповів дослідник Вінсент Лінч.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 обов'язкових обстежень, які має зробити кожен чоловік

Під час експериментів встановили, що потенційно смертельні мутації зникають, коли клітини в організмі слонів починають страждати від пошкодження ДНК. Коли вчені штучно блокували активність гена LIF6, пошкоджені клітини виживали і ставали раковими. Коли цей ген вводили іншим тваринам, вони також ставали стійкими до раку.

LIF6 продукує білок, який утворює отвори в мітохондріях, що призводить до запуску механізму запрограмованого самогубства клітин.

Вдале лікування раку залежить від стадії, на якій його діагностують. Жінки мають на себе звернути особливу увагу. Йдеться про 5 видів раку, які найчастіше трапляються саме в них. Рак молочної залози, товстої кишки, статевих органів, легенів та шкіри.

Щоб вчасно почати їх лікування, варто знати як їх розпізнати.

Зараз ви читаєте новину «Слони почнуть лікувати рак у людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі