середа, 18 листопада 2020 13:36

Схвалили перший тест на Covid-19, що можна проводити вдома

Схвалили перший тест на Covid-19, що можна проводити вдома
У FDA попередили, що самостійно тестуватися можуть лише особи віком від 14 років. Фото: pixabay.com

Американське управління з контролю за продуктами та ліками (FDA) вперше дозволило користуватися тестами на коронавірус, результат яких можна отримати в домашніх умовах.

Про це повідомляє пресслужба FDA.

"Хоча діагностичні тести дозволені для використання вдома, це перші тести, які можна проводити самостійно", - зазначили в управлінні.

Молекулярний тест американської компанії Lucira Health робиться шляхом отримання мазка з носогорла. Він поміщається в спеціальний пристрій, а за пів години результат з'являється на світлодисплеї тестової установки.

У FDA попередили, що самостійно тестуватися можуть лише особи віком від 14 років, якщо ж пацієнти молодші, то їх мають тестувати фахівці. Тест продається лише за рецептом. Дослідження за його допомогою можна проводити як удома, так і в медзакладах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повідомили план дій, якщо у вас симптоми Covid-19 і немає декларації з сімейним лікарем

Тим часом в Україні планують розпочати тестування за допомогою українських ІФА-тестів на антиген. Це дасть можливість розвантажити ПЛР-лабораторії, повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Зараз ви читаєте новину «Схвалили перший тест на Covid-19, що можна проводити вдома». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі