вівторок, 15 вересня 2020 11:35

Розкрили топ-5 найнебезпечніших дієт у світі

Розкрили топ-5 найнебезпечніших дієт у світі
Здоровий сон, фізичні вправи та правильне харчування - найкраща профілактика зайвої ваги. Фото: Andrea Piacquadio from Pexels

Заради стрункої фігури жінки готові йти на крайнощі. Часто, якщо одна дієта не приносить бажаного результату, випробовують іншу. При цьому навіть не задумуючись про шкоду здоров'ю. Але є не просто шкідливі, а навіть смертельно небезпечні методи схуднення.

Грейпфрутова

Одна із найстаріших та найрадикальніших - грейпфрутова дієта. Її головний принцип, окрім вживання великої кількості води й виключення вуглеводів і білків, перед кожним прийомом їжі потрібно з'їсти грейпфрут.

Шанувальники цього методу схуднення стверджують, що за 10 днів можна позбавитися 5 зайвих кілограмів. Дієтологи не заперечують короткострокової ефективності методу, попри це з'являється низка інших проблем. Найочевидніша з них і не найстрашніша — їсти так багато грейпфрутів на день — складно. Порушення травлення та нестача поживних речовин у раціоні — набагато серйозніше питання. Попри те, що сам по собі грейпфрут є вітамінною бомбою, фрукт не забезпечує всі потреби організму у вітамінах, мікроелементах і клітковині.

Біохакінг

Дієту "Біохакінг" вигадали топ-менеджери американської Кремнієвої долини. Вона вважається суворою, адже головне її правило — споживати їжу з перервами в декілька днів. Наприклад, поснідати в понеділок, а повечеряти тільки в п'ятницю. Решту часу можна лише пити. В таких стресових умовах звичайно ж організм скине зайву вагу. Однак, разом із нею людину покине сила, працездатність, унормований менструальний цикл та сильний імунітет. Неприємним бонусом стануть анемія та гіпотонія. Можливий летальний результат.

Гормональна

Досягти ідеального тіла додумалися навіть за допомогою гормональних препаратів. Нібито, деякі з них прискорюють метаболізм, спалюють жир - в загальному, сприяють поліпшенню краси.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дієтолог видав 5 секретів схуднення

Насправді такі експерименти з безконтрольним прийманням лікарських препаратів призведуть до зайвої стимуляції яєчників, порушення роботи систем організму і навіть утворення пухлинних клітин.

"Чарівні" пігулки

Є і такі, що вважають, нібито випита пігулка "для схуднення", особливо розрекламована тайська, без зайвих зусиль допоможе здобути тіло мрії. Але реклама замовчує про те, що подібні таблетки містять яйця паразитів, які в шлунку перетворюються у глистів. Так, вага від подібних "диво-ліків" піде, але лише тому, що глисти почнуть виїдати зсередини їжу, яку ви споживаєте.

Харчування немовляти

Головна ідея цієї дієти полягає у вживанні мізерних порцій дитячого пюре не менше 10 разів на день. Дробове і низькокалорійне харчування дійсно допомагає скинути вагу. Та слід розуміти, що дієта була створена для немовлят. На дорослу людину не розрахована, адже не дасть достатньої кількості білків. Результат — сповільнений обмін речовин та зниження ваги, яке відбувається через скорочення м'язової маси, а не жирових відкладень.

Одна з найпопулярніших дієт серед зірок, кетоїдна, яка робить акцент на продукти з високим вмістом жирів і помірною кількістю білків, не є універсальною для всіх. Вона протипоказана людям із захворюванням нирок, цирозом печінки, діабетикам, вагітним та жінкам, які годують.

Зараз ви читаєте новину «Розкрили топ-5 найнебезпечніших дієт у світі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі