середа, 06 січня 2021 11:17

Російську вакцину розробив інститут, який створює біологічну зброю

Російську вакцину розробив інститут, який створює біологічну зброю
До розробки російської вакцини причетний інститут, які створює біологічну зброю. Фото: pixabay

Росія приховує факт про те, що вакцину від коронавірусу "Супутник V" розробляли у співпраці з 48-м Центральним науково-дослідним інститутом Міністерства оборони.

Це наукове відомство займається створенням біологічної зброї, потрапило під санкції США, заявив військово-політичний оглядач Олександр Коваленко, передає Guildhall.

За словами аналітика, якби цю інформацію оприлюднили офіційно, то було б складно експортувати вакцину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Угорщина відмовилась від путінської вакцини

"Поява коронавірусу збіглася з аварією, що сталася в Росії в лабораторіях "Вектора" у вересні 2019 року. Китай був першим, хто зафіксував коронавірус, але велике питання, звідки вірус походить. Саме представники ФДБЗ 48 ЦНДІ брали участь у наданні допомоги Італії, що насправді з урахуванням відсутності реальної допомоги було схоже на розвідувальну операцію. І тут справа не в спробах росіян дізнатися якісь секрети країни-члена НАТО, а в бажанні отримати доступ до "генетичного матеріалу", заражених людей, адже саме в Італії був найвищий пік заражень. Потім незабаром з'явилася вакцина. Є прямий зв'язок представників цієї установи з піком зараження і появою препарату", - сказав Олександр Коваленко.

Харківська фармакологічна компанія "Біолік" підтвердила, що подавала в Міністерство охорони здоров'я заяву про реєстрацію російської вакцини від Covid-19 "Супутник V". Це було зроблено наприкінці грудня торік. Про це йдеться на сайті компанії.

Зараз ви читаєте новину «Російську вакцину розробив інститут, який створює біологічну зброю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі