середа, 16 жовтня 2024 04:46

П'ять неочевидних факторів, які швидше приведуть нас до старості

П'ять неочевидних факторів, які швидше приведуть нас до старості
Назвали 5 способів потурбуватися про молодість. Фото: Freepik

Якщо ми не можемо обирати, з якими генами народитися, то точно можемо змінити свій спосіб життя, аби сповільнити старіння.

Активне соціальне життя, фізична активність, обмеження стресу та зменшення споживання цукру допомагають зберегти здоров'я та молодість, пише Verywellhealth.

Назвали п'ять основних факторів біологічного старіння:

Соціальна ізоляція

Більшість людей після 60 років стають соціально ізольованими, а самотність підвищує ризик хвороб серця та депресію. Активне соціальне життя допомагає людям довше залишатися здоровими, тому пенсіонерам варто постійно бути серед людей.

Відмова від сонцезахисних окулярів
У сонячну погоду важливо наносити сонцезахисний крем на шкіру, щоб запобігти фотостарінню шкіру. Також не варто забувати про сонцезахисні окуляри. Якщо не носити сонцезахисні окуляри та забувати про крем, то можна отримати ураження від сонця та втрату еластичності шкіри. Без сонцезахисних окулярів ми більше жмуримося, тож утворюємо схильність до зморшок.

Сидячий спосіб життя
Довгі години перед телевізором негативно впливають на наше здоров'я та пришвидшують старіння. Саме тому важливо постійно рухатися та займатися спортом. Будь-яка фізична активність принесе користь. Поставте собі за мету щодня збільшувати інтенсивність. Не ігноруйте силові тренування, які можуть допомогти омолодити шкіру, підтримати рухливість і зберегти м'язову масу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Старіє шкіра і з'являються прищі: до чого призводить незмита косметика перед сном

Хронічний стрес
Прискорити біологічне старіння та завдати шкоди організму може хронічний стрес. Він збільшує ризик проблем зі здоров'ям, тому важливо слідкувати за тим, аби він не накопичувався. Для цього спіть не менше 7 годин, медитуйте, обмежте вживання алкоголю та спілкуйтеся з людьми.

Велика кількість цукру
Підвищене споживання цукру може призвести до старіння клітин, тому краще обмежити вживання солодощів та краще додати в раціон різні фрукти, овочі та білок.

Помер найстарший чоловік із синдромом передчасного старіння, або прогерією.

Семмі Бассо було 28 років. Люди з цією хворобою зазвичай не доживають до такого віку. У середньому без спеціального лікування вони живуть до 13,5 року.



Зараз ви читаєте новину «П'ять неочевидних факторів, які швидше приведуть нас до старості». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі