неділя, 05 квітня 2020 13:37

Після температури настає раптове полегшення – лікарі розповіли, як відбувається перебіг COVID-19

Після температури настає раптове полегшення – лікарі розповіли, як відбувається перебіг COVID-19
В Олександрівській лікарні лікують хворих з коронавірусом vz.kiev.ua

За спостереженнями київських лікарів, які надають допомогу хворим коронавірусом, хвороба у пацієнтів проходить двома хвилями.

Про це написала на своїй Facebook-сторінці головний лікар Олександрівської лікарні в Києві Людмила Антоненко.

"У пацієнтів зазвичай спостерігається двохвильовий перебіг хвороби: спочатку підвищується температура тіла, це триває 2-3 доби, потім відбувається поліпшення стану до 4 - х діб, після чого з'являється кашель, а пневмонія розвивається не раніше 5-7 діб захворювання", - описала вона перебіг хвороби пацієнтів інфекційного відділення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Києво-Печерську лавру закрили для відвідувачів

За її словами, хворих турбує сухий кашель, болі в горлі, виражений астено-вегетативний синдром. При рентгенографії не завжди видно наявні зміни, а на КТ легенів діагностується пневмонія - частіше двостороння, полісегментарна.

"Особлива група ризику-пацієнти з цукровим діабетом, гіпертонічною хворобою, надмірною вагою", - зауважила головлікар Олександрівської лікарні.

Мер Києва Віталій Кличко допускає, що в разі погіршення епідемічної ситуації в Києві можуть заборонити рух приватного транспорту.

Зараз ви читаєте новину «Після температури настає раптове полегшення – лікарі розповіли, як відбувається перебіг COVID-19». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі