неділя, 05 квітня 2020 12:23

Києво-Печерську лавру закрили для відвідувачів

Києво-Печерську лавру закрили для відвідувачів
У Києві 5 квітня повністю закрили для відвідувачів Києво-Печерську лавру через карантин і поширення коронавірусу. Всі богослужіння проводитимуть онлайн.Фото з відкритих джерел

У Києві 5 квітня повністю закрили для відвідувачів Києво-Печерську лавру через карантин і поширення коронавірусу. Про це повідомляє ТСН.ІА.

Вранці неділі відбувалося лише богослужіння для ченців. Жодного віруючого, відвідувача на територію не пропускають, біля входів чергує поліція. Печери також закрили через карантин. Всі богослужіння тепер тільки онлайн.

"Потрібно дотримуватися карантину, це і є прояв любові, а не намагатися показати, що ти віруючий. Дотримуватися правил і молитися вдома. Не ходити в храм в даний час не є гріхом. Смирення, повага і любов один до одного головне зараз", - коментують нові умови в Лаврі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нові заборони під час карантину: можуть обмежити рух приватних автомобілів

Нагадаємо, 4 квітня повідомлялося, що священнослужителів Києво-Печерської Лаври УПЦ МП протестували на нову коронавірусну інфекцію. Разом з усіма лабораторне дослідження та медичний огляд пройшов намісник Лаври митрополит Павло – скарг на самопочуття він не має.

Результати обстеження повинні стати відомі найближчим часом. В повідомленні лаври не уточнюється, чи мав хтось із ченців симптоми інфекції.

Кабінет міністрів заборонив масове святкування Великодня. До 24 квітня заборонено проведення всіх масових заходів. Це культурні, розважальні, спортивні, соціальні і релігійні церемонії. Дозволені тільки масові заходи, необхідні для забезпечення роботи органів державної влади і органів місцевого самоврядування.

Зараз ви читаєте новину «Києво-Печерську лавру закрили для відвідувачів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі