субота, 08 червня 2024 05:50

Не приймайте доленосні рішення та не сваріться: чого сьогодні краще уникати

Не приймайте доленосні рішення та не сваріться: чого сьогодні краще уникати
Захід сонця закритий темними хмарами - вночі дощитиме Фото: pinterest

8 червня вшановують святого великомученика Теодора Тирона.

Святий Теодор Тирон був християнським мучеником, який жив у 3 столітті. Він був римським солдатом і відомий своєю відданістю християнській вірі та мужністю перед лицем переслідувань. Його ім'я, "Тирон", означає "новобранець" або "молодий солдат", що відображає його статус у римській армії на той час.

Теодор був спалений на вогнищі за відмову віддати шану язичницьким богам. Його мощі були перенесені як знак шанування його пам'яті та його жертви за віру. Цей день є важливим для багатьох християн, особливо в православній традиції, де шанування мощів святих є частиною релігійної практики.

Свято перенесення мощів святого Теодора Тирона є нагодою для вірян згадати його життя, мученицьку смерть та його приклад стійкості у вірі.

Прикмети

Вранці почути грім - після полудня піде дощ.

Захід сонця закритий темними хмарами - вночі дощитиме.

Багато роси вранці - до ясної погоди.

Що не можна робити

Не можна сваритися з рідними людьми, лаятися і лихословити, інакше сварка затягнеться надовго.

Також цього дня наші предки намагалися не приймати доленосні рішення, тому що вони закінчаться зовсім не так, як людина цього хотіла.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли святкуємо Трійцю: нова дата, традиції та заборони дня

Що можна робити

Обов'язково потрібно позбутися речей, якими ви не користуєтесь, щоб звільнити місце для щастя. Ті речі, що ще були якісні, віддавали, а інші викидали.

Також це буде день, коли можна проаналізувати всі свої дії, тоді можна зрозуміти, чому на людину навалилося стільки нещасть.

Відколи ПЦУ та УГКЦ перейшли на новоюліанський календар, більшість церковних свят отримали нові дати, бо змістилися на 13 днів і тепер святкуються раніше. Це ж стосується і таких важливих свят, які присвячені Ісусу Христу. В народі їх ще називають Спасами.

Першим віряни святкують Медовий Спас, який ще часто називають Маковієм. Це день, коли в Церкві вшановують три святині: Животворящий Хрест Господній, Образ Спасителя та ікону Володимирської Божої Матері. До храмів несуть мед, щоб там його освятити.

Зараз ви читаєте новину «Не приймайте доленосні рішення та не сваріться: чого сьогодні краще уникати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі