понеділок, 28 травня 2018 11:39

Не лише 10 відсотків: Супрун розвінчала міф про роботу людського мозку

Не лише 10 відсотків: Супрун розвінчала міф про роботу людського мозку
Різні ділянки мозку реагують на відповідні подразники. Фото: dt.ua

Різні ділянки мозку реагують на відповідні подразники. Це доводить, що людина використовує мозок на 100%.

"Ідея щодо того, що наш мозок не працює на всі 100% лише приємна легенда, на якій довгий час наживалися шарлатани, які обіцяли "включити" його на всю потужність та збільшити продуктивність, задіявши пасивні ділянки мозку. Використовуючи МРТ-діагностику, науковцям вдалося наочно продемонструвати, як різні ділянки мозку реагують у відповідь на різні подразники, чітко доводячи, що людина використовує свій мозок на 100%. Тому наш мозок працює справно, більш того, фіксування цих активних 10% пов'язане з його унікальною здатністю зберігати енергію та керувати задачами", - пише в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Супрун назвала область, де не хочуть медреформи

Також зазначила, що найкращий шлях допомогти мозку працювати краще - це вести здоровий спосіб життя. Коли організм отримує достатньо поживних речовин, фізичної активності та відпочинку, тоді мозок працює на повну потужність.

У людей, які багато використовують смартфон виникають проблеми з опорно-руховим апаратом. Це викликає втому і втрату працездатності.

"Для порівняння: наша голова в нейтральному положенні важить близько 4-5 кг. Під нахилом в 15 градусів її вага створює напруження для шиї в 12 кг, 60 градусів - 27 кг. Уявіть, яке навантаження постійно отримують ваші спина та шия, якщо ви надовго затримуєтесь в статичному положенні в руках з телефоном", - написала у Facebook в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

Зараз ви читаєте новину «Не лише 10 відсотків: Супрун розвінчала міф про роботу людського мозку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі