субота, 26 травня 2018 14:29

Супрун назвала область, де не хочуть медреформи

Автор: medrivne
  Уляна Супрун назвала місто, де найменше пацієнти оформили декларації з лікарями
Уляна Супрун назвала місто, де найменше пацієнти оформили декларації з лікарями

Суми займають останнє місце серед міст з населенням більше 100 тисяч у процесі підписання декларацій пацієнтів із лікарями.

Затягування цього процесу матиме негативні наслідки, переконана виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун.

"У місті Суми, зокрема, підписано лише 4,8 тисячі декларацій, навіть у райцентрі Буринь, де 9 тисяч населення, уже підписано 5,5 тисячі пацієнтів. І тому ми приїхали, щоб поспілкуватися із місцевою владою, що ми можемо зробити, чим допомогти, щоб це покращити", - зазначила урядовець.

Лікарі втрачають гроші і час. Адже гальмування на місцях може призвести до того, що пацієнти підуть до приватних лікарів, упевнена чиновниця.

"А комунальні заклади отримуватимуть недостатнє фінансування і не зможуть покращувати умови лікування", – зауважила Супрун.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Супрун розповіла про шахрайство медиків

2 травня минув місяць із дня, коли українці отримали право підписувати декларації з обраними терапевтами, педіатрами та сімейними лікарями. Договори з медиками за цей час підписали майже 2 млн громадян, повідомляють у Міністерстві охорони здоров'я.

Найактивніші жителі Харківської області, де підписано 230,6 тис. декларацій, Києва — 225 тис. декларацій, Вінниччини — понад 186 тис., а також Донецької та Дніпропетровської областей — 177,7 тис. і 168 тис. декларацій відповідно. Найчастіше обирають лікарів українці віком 40–64 років.

Зараз ви читаєте новину «Супрун назвала область, де не хочуть медреформи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі