четвер, 03 травня 2018 07:25

Супрун розповіла про шахрайство медиків

Супрун розповіла про шахрайство медиків
Уляна Супрун розповіла про шахрайство медиків під час підписання декларації із сімейним лікарем. Фото - Facebook Уляни Супрун

Лікарі та уповноважені особи, які підписують декларації про вибір лікаря у медичних закладах, не мають права вносити в систему персональні дані українців без відома і підпису пацієнта. Про це заявила в.о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун у Facebook.

Вона розповіла про випадок, коли людина прийшла до медичного закладу, щоб підписати декларацію з лікарем, якого обрала, проте виявилося, що в електронній системі охорони здоров'я вже містяться її персональні дані та декларація, яку вона ніколи не підписувала.

"Це шахрайство з метою заволодіння державними грошима та відповідальність за такі дії буде відповідна до Кримінального кодексу", – наголосила Супрун.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українцям затвердили тарифи на лікування

Громадяни можуть подавати заяву про припинення декларації у довільній формі або підписати декларацію з іншим лікарем, у такому випадку попередня декларація у системі автоматично анулюється.

Уже понад 1,6 мільйона українців обрали сімейних лікарів, педіатрів чи терапевтів. До електронної системи записалися понад 18 тисяч лікарів і більше тисячі закладів.

Зараз ви читаєте новину «Супрун розповіла про шахрайство медиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі