вівторок, 18 травня 2021 22:29

Названі перші ознаки алкоголізму

Автор: https://tribun.com.ua/
  Бажання випити при алкоголізмі стає таким же сильним, як і відчуття голоду у тих, хто давно не їв
Бажання випити при алкоголізмі стає таким же сильним, як і відчуття голоду у тих, хто давно не їв

Невеликий перебір алкоголю на свята, вечірній келих вина і регулярний "відпочинок" зі спиртним на вихідних - це вже ознаки розвитку алкоголізму або його все-таки ще немає?

На це питання відповіла нарколог Надія Панова і пояснила, які ознаки говорять про серйозні проблеми з алкоголем. Про це повідомляє Medikforum.

Як пояснила медик, одною з перших ознак алкогольної залежності є те, що не спрацьовує ротний рефлекс на надмірну кількість спиртного.

В організмі людини є природний механізм захисту від токсинів і при надмірній кількості спиртного з'являється блювота, яка допомагає вивести токсини. При алкогольній залежності зростає толерантність до алкоголю і рефлекс перестає спрацьовувати.

Ще одним фактором Панова назвала психологічну прив'язку - тобто, будь-яка подія, що зачіпає емоції людини, стає приводом випити. І поступово втрачається критичне ставлення до фактору сп'яніння, а стримуючі механізми слабшають.

Бажання випити стає таким же сильним, як і відчуття голоду у тих, хто давно не їв. Найнебезпечнішим може стати ознака вживання спиртних напоїв під час роботи або поява в нетверезому вигляді на робочому місці.

Тривожним сигналом є і поява синдрому відміни - він явно вказує на формування алкогольної залежності. Синдром відміни схожий на сильне похмілля, але не проходить після всіх вжитих заходів. Полегшення настає тільки після прийому алкоголю або медичного втручання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ціни на алкоголь збираються підняти

Якщо діти народилися в родині, яка зловживає спиртними напоями, то у них може сформуватися алкогольна залежність. Якщо мати на момент вагітності вживає спиртні напої, то дитина вже на цій стадії отримує чималу дозу алкоголю. Якщо ж спиртними напоями зловживає батько, то ймовірність народитися повноцінною дитиною порядком вище, але при цьому підвищується ризик того, що дитина також буде упереджена до алкоголю на прикладі своїх батьків.

Алкоголізм - непереборна психічна і фізична пристрасть до етилового спирту. Саме цей інгредієнт робить будь-який алкогольний напій небезпечним і токсичним.

Алкоголь здатен руйнувати внутрішні органи та викликати потужну залежність. Це найнебезпечніший наркотик, який можна порівняти з героїном та кокаїном. Багато цю небезпеку недооцінюють і, не помічаючи цього, потрапляють в алкозалежність.

Зараз ви читаєте новину «Названі перші ознаки алкоголізму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі