середа, 20 лютого 2019 17:12

Назвали види болю, які в жодному разі не можна терпіти

Назвали види болю, які в жодному разі не можна терпіти
Навіть не надто інтенсивний біль може виявитися проявом загрозливого для життя стану. ФОТО: rd.com

Небезпечні для життя стани не завжди можна легко визначити. Часто їхні симптоми сприймаються, як щось незначне. Насправді ж вони криють у собі приховану загрозу.

Види болю, за появи яких важливо без зайвих зволікань звернутися за медичною допомогою, назвав Reader's Digest.

1. Раптовий сильно виражений головний біль. Причиною може бути аневризма головного мозку. Представляє собою вона випуклість на стінці однієї з головних кровоносних судин, які постачають кров у мозок. Може лопнути, призвівши до масивного внутрішньочерепного крововиливу. У разі раптової появи різкого головного болю рекомендується викликати швидку допомогу.

2. Зубний біль, що виникає як реакція на холодне. Зазвичай він свідчить про пошкодження емалі зуба. Якщо руйнівний процес запущено, з часом може оголитися зубний нерв. За таких умов не лише біль посилиться, а й зросте ризик проникнення всередину бактеріальної інфекції, яка може поширитися організмом, зокрема потрапити в мозок.

3. Біль у пальцях рук, долоні й зап'ясті, який віддає в передпліччя. Може бути проявом синдрому зап'ястного каналу. За відсутності лікування цієї недуги м'язи можуть зовсім ослабнути й людина втратить здатність керувати рукою.

4. Біль у грудях. Є класичною ознакою серцевого нападу. Віддавати може в щелепу, плече або шию. За появи такого болю варто викликати швидку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали головні ознаки серцевого нападу

5. Тупий біль у середній частині спини. Якщо він поступово посилюється й супроводжується лихоманкою та нудотою, це може свідчити про інфекційне ураження нирок. За появи таких симптомів важливо якомога швидше показатися лікарю. Інфекція може привести до незворотного пошкодження нирок, розвитку ниркової недостатності й зараження крові.

6. Біль у нижній частині спини, який віддає в ноги. Викликати його появу може защемлення сідничного нерву або пошкодження спинномозкового вузла. За відсутності лікування може обернутися паралічем.

7. Біль у правій нижній частині живота. Є одним із симптомів запалення апендиксу, розрив якого може призвести до поширення інфекції в черевній порожнині й розвитку перитоніту — небезпечного для життя стану.

8. Біль в області малого тазу. Якщо менструальні спазми з кожним разом стають все більш вираженими або ж зовсім не минають, це може свідчити про розвиток ендометріозу. Для цієї патології характерне розростання внутрішнього шару матки за межі стінок органу. Без лікування може призвести до безпліддя.

9. Ниючий або судомний біль у нозі. Може бути ознакою тромбозу глибоких вен. У такому разі на нозі нерідко з'являються почервоніння й припухлість. На дотик шкіра в цьому місці стає гарячою. За появи таких симптомів варто звернутися до лікаря й пройти УЗД. У жодному разі не можна масажувати болючу зону: це може призвести до відриву тромбу й потрапляння його в серце або легені.

Раніше назвали ідеальний засіб проти болю. Він є абсолютно безкоштовним і не дає побічних дій. Стимулює природну здатність організму самостійно захищатися від больових відчуттів.

Зараз ви читаєте новину «Назвали види болю, які в жодному разі не можна терпіти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі