неділя, 31 січня 2021 21:20

Назвали вакцини, які погано захищають від нового штаму коронавірусу

Назвали вакцини, які погано захищають від нового штаму коронавірусу

Вакцини від коронавірусної хвороби виробництва компаній Novavax і Johnson&Johnson продемонстрували низьку ефективність проти штаму Covid-19, який був нещодавно зареєстрований в Південній Африці.

Про це свідчать результати випробувань в ПАР, повідомляє Reuters. За попередньою інформацією, вакцина компанії Novavax ефективна всього на 50% в запобіганні Covid-19 в Південній Африці. Це на 39,3% менше показника, який був продемонстрований препаратом в ході досліджень у Великобританії.

Окремих даних про ефективність препарату Johnson&Johnson проти африканського штаму агентство не наводить.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС вітає рішення про виділення Україні 117 тис. доз вакцин

"Очевидно, що мутації коронавірусу показують знижувальний ефект на ефективність вакцини", - сказав директор Національного інституту алергії та інфекційних хвороб США Ентоні Фаучі.

Як повідомляли, італійське агентство з лікарських засобів (AIFA) не рекомендує використовувати вакцину від коронавірусу британської компанії AstraZeneca людям старше 55 років.

Зараз ви читаєте новину «Назвали вакцини, які погано захищають від нового штаму коронавірусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі